25/04/1989 COMUNICAT DE PREMSA

LA "COORDINADORA" CONVOCA TOTS ELS CIUTADANS A UNA MANIFESTACIO DIJOUS DIA 27 D'ABRIL

La COORDINADORA N-II PER L'AUTOPISTA convoca tots els ciutadans a la manifestació que se celebrarà el dijous 27 d'abril a les vuit del vespre, amb punt de sortida a la plaça de Catalunya, amb els lemes "No a la variant est" i "Salvem Sant Daniel".

Juntament amb la COORDINADORA, convoquen la manifestació l'Asso-ciació d'Amics de la Vall de Sant Daniel" i l'"Assemblea d'Entitats per a la Salvaguarda de la Vall", aquesta darrera formada per més de 50 entitats ciutadanes.

Ara fa poc més de deu mesos prop d'un miler de persones es varen manifestar contra el projecte de variant est. De llavors ençà la COORDINADORA ha presentat un estudi econòmic que demostra la viabili-tat de l'alliberament del peatge de l'autopis-ta, ha exposat a la rambla i a diversos centres educatius els plànols del projecte aprovat pel MOPU des del 30 de juny passat i que mai cap ajuntament ha exposat al públic, ha demostrat la inconsistència i la falsetat de l'"Estudi de Repercussions Ambientals i Reordenació ecològica" encarregat al biòleg Joan Senent i ha fet públic, recentment, un estudi tècnic sobre la variant per l'autopista, amb la construcció d'un tercer carril en el tram alliberat i la construcció d'una nova carretera entre Medinyà i Celrà que evitaria passar per l'interior d'aquesta darrera població. El cost d'a-quest projecte és més de 1.000 milions més econòmic que la proposta del MOPU per Sant Daniel.

Mai com ara el futur de l'únic pulmó d'esbarjo dels gironins havia estat a prop de salvar-se o de perdre's definitivament. Aquells qui fa temps creuen que no hi ha res a fer haurien de repassar els diaris: des de l'any 1981 cap aquí les obres haurien d'haver començat un bon grapat de vegades, si fem cas de les declaracions de l'Admi-nis-tració a la premsa.

- El MOPU vol tenir el projecte definitiu a finals del 1982 (21-1-82)
- MOPU: Les obres començaran durant el 1985 (1-2-83)
- 1984: proyecto de trazado. 1985: obras (1-2-83)
- 1985 puede ser el año del desvio (22-12-84)
- MOPU: En 4 mesos, traçat definitiu. Les obres començaran el mateix 1986 (29-9-85)
- MOPU: El projecte, l'estiu del 87 i l'adjudicació a primers del 88 (22-4-86)
- El MOPU anuncia que estarà en servei l'any 1990 (28-5-86)
- El MOPU preveu l'inici del pont de Fontajau abansde la fi del 88 (26-5-88)
- MOPU: S'inaugurarà la variant amb les municipals del 91 (6-10-88)
- Navarro: Hi ha la fita del 92 per acabar les obres. (9-11-88)
- Navarro: Las obras de la variante podrian comenzar a finales de año y durarán hasta junio del 92 (8-2-89)
- L'Advocat dels Amics de Sant Daniel presenta un requeriment perquè el MOPU torni a exposar al públic el traçat de la variant (Punt Diari, 23-4- 89)

Només l'oposició ciutadana a un projecte irracional ha retardat fins ara l'exe-cució del projecte de variant est. La pressió de tots podrà anul.lar-lo. La variant que volem no passa per Quart, ni per Sant Daniel, ni per Campdorà, ni destrueix la muntanya de Sant Julià: la variant que volem aprofita el traçat de l'autopista, hi afegeix un tercer carril, circunvala Celrà i facilita la connexió de totes les vies de enetració a Girona : la variant, per l'autopista.