28/12/90. Diada dels Sants Innocents. COMUNICAT DE PREMSA

LA COORDINADORA N-II PER L'AUTOPISTA REGALA CARGOLS ALS ALCALDES, PER SI ELS HAN PERDUT

En veure que darrerament ha minvat ostensiblement el nombre de bolets que es podien recollir a la línea Medinyà - Fornells, la COORDINADORA ha optat per la variació gastronòmica i s'ha dedicat als cargols, un plat que també és d'allò més nostre.

La manera de cuinar els cargols pot ser diversa. Hi ha qui els fa amb salsa, d'altres amb peix, d'altres a la llauna. La COORDINADORA ha decidit de fer-los a la llauna (en aquesta època n'hi ha molta, sobretot a For-nells), i d'acompanyament un bon "platillo" de bolets.

La nostra generositat no ens permet de quedar-nos amb tota la cargola-da (massa cargols són indigestos), a l'igual que tampoc no volem preser-var Sant Daniel per a nosaltres solets, sinó per a tots els ciutadans de bona fe. Per això, HEM DECIDIT DE COMPARTIR ELS CARGOLS AMB ELS ALCALDES dels municipis de les rodalies (Fornells, Quart, Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Celrà) PERQUè, PEL QUE HEM NOTAT D'ENÇà DEL 1987, BEN SEGUR QUE ELS EN FALTEN UNS QUANTS.

Els recomanem que, a l'hora de païr-los recordin èpoques i modes no tan llunyanes: un senyor baixet era rebut amb banquets mentre inaugurava pantans, la seva dèria. El senyor d'ara no és tan baixet i porta bigoti, però brinda amb xampany i la seva dèria són les autovies i les variants. Abans i ara, els alcaldes doblegaven la carcanada i s'agemolien als desit-jos del senyoret de Madrid. I tot es feia i es fa, no en dubteu, per ordre i voluntat seva: la llei, en els temps que corren, tothom se la passeja. Ben poca cosa ha canviat!

Nosaltres no som ni sants ni innocents. Es per això que desitgem als nostres alcaldes un bon profit, perque si de nosaltres depèn els recorda-rem, dia sí i l'altre també, la seva submissió als dictats del Manzanares i el flac servei que fan als qui es refiaven d'ells.

S'adjunta el text de les cartes trameses als diversos alcaldes. Cada alcal-de ha rebut també un manat de cargols TROBATS damunt de llaunes abandonades en la línea Medinyà-Fornells.Girona, diada dels Sants Innocents de 1990.

Sr. Alcalde de

En veure que darrerament ha minvat ostensiblement el nombre de bolets que es podien recollir a la línea Medinyà - Fornells, la COORDINADORA ha optat per la variació gastronòmica i s'ha dedicat als cargols, un plat que també és d'allò més nostre.

La manera de cuinar els cargols pot ser diversa. Hi ha qui els fa amb salsa, d'altres amb peix, d'altres a la llauna. Nosaltres hem decidit de fer-los a la llauna (en aquesta època n'hi ha molta, sobretot a For-nells), i d'acompanyament un bon "platillo" de bolets.

La nostra generositat no ens permet de quedar-nos amb tota la cargola-da (massa cargols són indigestos), a l'igual que tampoc no volem preservar Sant Daniel per a nosaltres solets, sinó per a tots els ciutadans de bona fe. Per això, hem decidit de compartir els cargols amb vos perquè, pel que hem notat d'ençà del 1987, creiem que us en falten uns quants.

Us recomanem que, a l'hora de païr-los, recordeu èpoques i modes no tan llunyanes: un senyor baixet era rebut amb banquets mentre inaugurava pantans, la seva dèria. El senyor d'ara no és tan baixet i porta bigoti, però brinda amb xampany i la seva dèria són les autovies i les variants. Abans i ara, els alcaldes doblegaven la carca-nada i s'agemolien als desit-jos del senyoret de Madrid. I tot es feia i es fa, no en dubteu, per ordre i voluntat seva: la llei, en els temps que corren, tothom se la passeja. Ben poca cosa ha canviat!

Nosaltres no som ni sants ni innocents. Es per això que us desitgem un bon profit. Si de nosaltres depèn us recodarem, dia sí i l'altre també, la vostra submissió als dictats del Manzanares i el flac servei que feu als qui es refiaven de vós.

Us proposem, per avui, el següent menú:

Entrant: - Bolets variats, saltejats
Plat fort: - Cargols (del 22) a la llauna de l'Onyar
Postre: - Un bon tall del pastís de la casa
Beguda: - Aigua de la Font dels Lleons (la de Can Ginesta ja no raja)

Ben atentament.

COORDINADORA N-II PER L'AUTOPISTA