19/05/1991 RODA DE PREMSA

Tres entitats catalanes obren en tres llocs diferents les barreres dels peatges, com a forma de protesta

La Coordinadora N-II per l'Autopista du a terme avui una nova acció de protesta contra el pas de la variant de Girona per la Vall de Sant Daniel. Reclamem, sí, una variant que ajudi a millorar els problemes de trànsit de la ciutat. Però exigim la tratuïtat de l'autopista com a solució i alternativa a l'obertura de cap nou traçat.

L'acció d'avui de la Coordinadora és organitzada conjutament i realitzada simultàniament amb dues entitats més: la Plataforma Unitària del Maresme i la Coordinadora Anti-Peatge del Túnel del Cadí: el mateix dia, a la mateixa hora, les tres organitzacions realitzem la mateixa acció de protesta, cadascuna en el seu àmbit d'acció.

Són molts els punts en comú entre les reivindicacions de les tres entitats. Destaquem, només, la reivindicació que les vies de comunicació són un servei públic i, per tant, han de ser gratuïtes.

Si al Maresme cal construir una autovia perquè respon a una necessitat de la comunitat, el bé públic ha de demostrar la seva supremacia en front dels interessos privats. D'altra banda, de què serveixen sinó els impostos que tenen tanta cura a recaptar?

Si al Cadí i a Girona l'obra que es necessitava la està realitzada, les aspiracions col.lectives s'adrecen a aconseguir la gratuïtat d'un servei fonamental.


* Coordinadora N-II per l'Autopista
* Plataforma Unitària del Maresme
* Coordinadora Anti-Peatge del Cadí