19/06/1991 COMUNICAT DE PREMSA

REVETLLA PER SANT DANIEL / IV NIT DE ROCK
DIUMENGE 23 DE JUNY, ALS PRATS DE CAN VILA

Per quart any consecutiu, la COORDINADORA N-II PER L'AUTOPISTA organitza un concert de rock a la Vall de Sant Daniel, aquesta vegada als prats de Can Vila.
Hi prendran part Umpah-Pah, Ja t'ho diré, Triclinium, Sui Gèneris, Parriana, Fred de Peus, Els Brams i Malastruc: un total de vuit grups (un rècord de participació) que actuaran desinteressadament (com cada any).
El concert començarà a les 6 de la tarda i s'allargarà fins a la matinada. Hi haurà servei de bar i entrepans i, com sempre, l'entrada és totalment gratuïta.
Els accessos estaran senyalitzats.
L'accés a peu es podrà fer per la vall. En aquest cas, els vehicles no podran anar més enllà del monestir. A partir d'aquí, el camí estarà senyalitzat fins als prats de Can Vila. A diferència dels prats de Can Lliure, on s'havia celebrat el concert els dos darrers anys, els prats de Can Vila són molt més planers i són quatre vegades més grans que l'espai anterior.
Es podrà accedir en cotxe fins molt a prop dels prats de Can Vila. En aquest cas, l'accés rodat es fa per Montjuïc en camí asfaltat fins la discoteca i el Centre d'Exàmens de Conducció, i des d'allà fins la zona d'aparcament en pista de terra en bon estat. Des de la zona d'aparcament a la zona del concert hi ha uns cinc minuts a peu.
Malgrat tot es recomana, com cada any, accedir al concert a peu.

Breu sinopsi dels grups que participen en el concert

PARRIANA

Són de Girona i han actuat a Sant Daniel cada any.
El grup va formar-se l'any 1988 i són coneguts arreu de les comarques gironines, que és on han actuat més.
Fan sobretot temes propis, tots en català, però darrerament han inclós en el seu repertori algunes versions de grups com Suicidal Tendencies, Hard-Ons i AC/DC.
En Vot (veu), en Quim Massu Solà (guitarra), en Quim Bou (baix) i en Guillem Parés (bateria) declaren tenir influències tan variades com el reggae o el hard-core.
A finals de juliol tenen previst enregistrar una maqueta amb les seves cançons, on entrarà un nou component, el guitarrista Roger Parés.

MALASTRUC

Es un grup saltenc, i els seus components provenen d'altres formacions (Set-Jam, Faristol, Triclinium).
Fan hard-rock, que ells consideren com la "culminació de tots els tipus de música", i el mes passat van editar una maqueta amb temes propis, tots en català.
MALASTRUC el formen Jordi Negre (veu), Eduard Solé (guitarra), Jaume Lladó (baix), Toni Pujol (guitarra) i Txema Rodríguez (bateria).
Diuen que segueixen la línea del rock dels 70 i que fan música sense concessions.

UMPAH-PAH

Els gironins UMPAH-PAH varen fer la seva presentació l'any passat, en un concert a les Casernes com a teloners de Sopa de Cabra.
El grup va néixer a partir de la unió de diversos músics que havien estat en altres bandes gironines com Mami Oplinds Band, Swing Sec, L'Avatraia i Sui Gèneris.
El formen Adrià Puntí (veu i guitarra), Pau Marquès (guitarra), Jordi Gimbernat (guitarra), Joan Solà-Morales (baix), Cesc Terrades (teclats) i Marc Marquès (bateria).
Ara fa un any varen editar la seva primera maqueta, Tomahawk, que ja apuntava un possible èxit d'aquest grup.
Fa dos mesos, recolzats per Salseta Discos, han llençat al mercat el seu primer disc, Raons de pes, el qual vol ser "la recerca d'un estil propi amb ritmes i melodies canviables". El primer senzill del disc, La catximba i els rostolls d'Angelina, és un reggae que fa referència a una espècie d'herbes directament relacionades amb el cannabis que creix peculiarment a la vall de Sant Daniel.

JA T'HO DIRé

Formació de les Illes que funciona des de l'any 1986. Són de Ciutadella (Menorca), lloc on s'han convertit en el grup més popular.
Des de fa uns mesos estan instal.lats en una masia a l'Empordà, per poder centrar-se en la promoció de la seva música al Principat.
La seva presentació a Girona la van fer el mes de març, a la discoteca Boomerang, i fa pocs dies van actuar a la Devesa.
Tenen un dics que van gravar l'any passat amb un altre grup de les Illes, però ben aviat pensen enregistrar-ne un altre tot sols.
JA T'HO DIRé són Cris Juanico (veu), Sebastià Saurina (guitarra), Jesús Moll (baix, harmònica), Carles Pons (guitarra) i Vicenç Fontestad (bateria).
Ells diuen que fan pop-rock amb influències i ritmes de la música mediterrània. Al seu repertori hi ha de cançons en català i castellà, a més d'algunes versions. Mostren un directe sòlid i compacte.

TRICLINIUM

Des de que ara fa dos anys varen presentar-se al seu poble, a Can Panxut de Salt, han fet més de seixanta actuacions a les comarques gironines.
Les seves cançons parlen de crítica social i marginació, la majoria són en català i no els agrada fer versions d'altres grups.
Varen ser seleccionats pel programa Exit, de TV3, i han estat aquest any un dels grups guanyadors del concurs Boomerock, amb el qual han pogut participar en la gravació d'un disc amb dues cançons.
La banda està formada per Alfons Castillo (guitarra i veu), Pep Barrachina (baix), Mario Vazquez (guitarra) i Txell Barti (bateria).

SUI GèNERIS

Són un trio gironí. El passat divendres varen presentar la nova formació del grup en un concert a la discoteca U de Banyoles.
SUI GèNERIS va editar un disc l'any 1989, on ja destacaven com músics centrats en el rock'n roll i el rithm amd blues.
La formació l'integren Jep Prades (guitarra i veu), Jordi Boni Bonet (baix i veu) i Xevi Maresme (bateria).
Aquest darrer va entrar en substitució de Marc Marquès, que va passar a ser el bateria d'Umpah-pah. Al cantant F. Xavier Pato Alvarez, que també va separar-se del grup, el substitueix el mateix Jep Prades, autor de la majoria de les lletres i músiques.
SUI GèNERIS, una vegada consolidada la nova formació, pensa començar a proparar un nou disc, que gravaran l'any que ve.
També són habituals dels concerts de Sant Daniel, com a Sui Gèneris i de quan tocaven amb la Mami Oplinds Band.

ELS BRAMS

Són de Berga, i aquesta serà la segona vegada que actuen a les comarques gironines, doncs actuen majoritàriament a Barcelona i comarques.
El grup porta un any funcionant i els seus components provenen d'altres formacions.
Es dediquen al rock'n roll, les seves lletres són en català i es consideren un grup radical.
ELS BRAMS són Francesc Ribera Titot (veu), August Gendrau (guitarra), Sílvia (cors), Txu (baix), Neiru (guitarra) i Txema (bateria).
Actualment estan preparant una maqueta amb temes propis i estan contactant amb cases discogràfiques per gravar ben aviat un disc.

FRED DE PEUS

Es una formació gironina que funciona de fa pocs mesos. Han fet poques actuacions i la seva intenció, de moment, és rodar i polir les seves cançons.
FRED DE PEUS és un grup de rock amb influències molt variades, i els agrada molt el reggae.
El grup el formen Jordi Dalmau (guitarra), Jaume Fiol (veu), David Iglesias (guitarres), Xevi Miró (baix), Pere Serrat (teclats) i Xevi Turró (bateria).
Les seves cançons són reivindicatives i personals, i pensen gravar una maqueta quan el seu estil estigui més consolidat.


ANTERIORS CONCERTS A SANT DANIEL

17-10-87
Cap de setmana reivindicatiu. 1.500 persones assisteixen a la sessió de ball organitzada a la pista del CREC.

20-05-89
Concert de Reggae als prats de Can Lliure, en conmemoració del vuitè aniversari de la mort del cantant Bob Marley. Participen els grups musicals Sopa de Cabra, Mami Oplins Band, Faristol i Avatraia, i compta amb l'assistència de més de 4.000 persones.

09-06-90
Nou concert de rock als Prats de Can Lliure. Participen els grups Umpah-pah, Triclinium, Isis, Magical Mistery Grup i Parriana. Malgrat el temps plujós, és un èxit d'assistència.